Műszaki leírás

Minőség

Az épület 1. osztályú minőségben készül, 1. osztályú anyagfelhasználással és 1. osztályú építés-szereléssel.

Garancia

Az épületre a beruházó és a generálkivitelező a jogszabályokban előírt feltételekkel és időtartamokra teljes körű garanciát vállal.

Épületszerkezet

Alapozás: cölöpalapozás + 30 cm vastagságú VB lemezlap

Felmenő szerkezet: vasbeton pillérvázas szerkezet monolit vasbeton födémekkel, lépcsőházzal, liftaknával és merevítő falakkal.

Falszerkezet

Az épület külső vázkitöltő fal szerkezete 38 cm Porotherm X téglafal. A lakás elválasztó falak speciálisan erre a célra gyártott hang-gátló téglából (SILKA) vagy vasbetonból készülnek. A lakáson belüli falak 10 cm vastag válaszfal téglából készülnek.

Vakolatok

A vakolatok gyári vakolóhabarccsal készülnek, a pozitív sarkok vakolóélvédőkkel vannak ellátva.

Külső nyílászárók

A lakások ablakai és erkélyajtói kívül szürke, belül fehér színű műanyag szerkezetűek, fokozott hőszigetelésű, 3 rétegű üveggel, rejtett redőnydobozzal ellátva. (Lefutó sínek és maga a redőny nem része a vállalásnak!)

A földszinti, utca felőli bejárati nyílászárók szintén fokozott hőszigetelésű üveggel ellátottak, de ALU szerkezetűek.

Belső nyílászárók

A lakásbejárati ajtó több ponton záródó biztonsági ajtó.

A lakás belső nyílászárói modem kivitelű CPL felületű ajtók, utólag szerelt tokkal és matt fém kilincsekkel, a tervek szerinti szélességgel, alacsony DIN, teli kivitelben.

Padlóburkolatok

Szobák: laminált szalagparketta (választható 5.000,-Ft/m2 bruttó kiskereskedelmi árig).

Közlekedő, WC, fürdőszoba, konyha: kerámia padlólap (választható 10.000,-Ft/m2 bruttó kiskereskedelmi árig).

Terasz, erkély: fagyálló, csúszásmentes gres lap (az egységes megjelenés miatt nem választható).

Belső közös terek: nagy kopás állóságú gres lap.

Falburkolatok

Fürdőszoba: mázas falicsempe minimum ajtó magasságig burkolva (választható típus).

WC: mázas falicsempe ajtó magasságig burkolva (választható).

Falszínek:

A falak kétszer glettelt sima felületűek és fehérre festettek.

Fűtés-hűtés rendszer

A primer energia ellátása geotermikus hőszivattyúkkal történik.

REHAU gyártmányú szerkezetfűtési (mennyezet) és padlófűtési megoldásokkal, a lakás hőigényétől függően egyéb helyeken szükség esetén falhűtés/fűtéssel kiegészítve. A hűtés és fűtés szabályozása lakásonként a tulajdonos által vezérelhető a szobában és/vagy nappaliban elhelyezett termosztáttal történik. A fűtés átfolyt vízmennyiség alapján lakásonként mérhető.

Fürdőszoba, WC

Fehér fajansz szaniterek és fehér akryl fürdőkád (KOLO és/vagy Geberit), egykaros (GROHE) kerámiabetétes csaptelepek kerülnek beépítésre. A mosógép-csatlakozáshoz szükséges víz- és szennyvíz kapcsolat is kiépítésre kerül.

Osztó-gyűjtő szekrény ajtó (fehér színű) a WC tartály felett elhelyezve.

Zuhanyzó épített kivitelben, pontösszefolyóval, kiemelt padkával és igény esetén feláras üvegfallal/ajtóval kerül kialakításra.

Konyha

A konyhabútor nem tartozéka a lakásnak, a mosogató (víz és lefolyó), illetve a páraelszívó (légtechnikai) csatlakozás kiépítésre kerül, valamint biztosított az elektromos tűzhely 3 fázisú csatlakozása is.

Elektromos rendszer

Áramigény: 1 x 32A lakásonként. Világító testek az előszobában, WC-ben, fürdőszobában és teraszon kerülnek felszerelésre.

Szoba, konyha, fürdő és WC 1-1 helyről történő kapcsolással.

Nappali és előszoba 2-2 helyről történő (alternatív) kapcsolással.

A kapcsolók, dugaljak és egyéb szerelvények fehér színűek és Schneider típusúak. A dugaljak (230V) darabszáma: konyha (hűtő, mosogatógép, páraelszívó 1-1 db + 4 db a falon), fürdőszoba (1 db mosógép + 1 db tükörnél), előszoba (1 db), étkező - ha van (1 db), nappali (5 db), hálószoba (4 db).

Lakásonként 1*32 A kerül kiépítésre. Redőnydobozokhoz elektromos áram (fix) kiépítésre kerül, kapcsoló nélkül.

Telefon és TV csatlakozás

A lakások minden szobájában biztosított 1 db TV és 1 db net kábel, vakfedéllel, amely az elektromos kapcsolóhelyiségbe van vezetékelve. A szolgáltatók a kapcsolóhelyiségben csatlakoztatják a megrendelt előfizetést.

Kaputelefon

A főbejárathoz kerül kiépítésre a kaputelefon, amely alkalmas a lakásból történő ajtónyitásra és beszélgetésre, valamint kód számmal történő beléptetésre egyaránt. A lakáskészülék az előszobában kerül elhelyezésre.

Közművek

Víz, elektromos áram mérése lakásonként elhelyezett mérőórával történik. (Áram mérők folyosón, vízmérők a WC-nél tartály feletti osztó-gyűjtő szekrényben)

Tervtől való eltérés

Az építkezés fázisában lehetőség van egyszer a tervtől való eltérésekre. Ezt külön írásban kell egyeztetni a beruházóval. Bizonyos módosítások az építkezés előre haladtával már nem eszközölhetőek a technológiai sorrend és a határidő miatt! Eltérések esetén az elmaradt munkát a beruházó visszatéríti, a többletet pedig a vevőnek kell kifizetnie.