A levegő-víz hőszivattyús rendszer

Öko Házainkat azoknak ajánljuk, akiknek fontos hogy egészséges környezetben, energiatakarékos lakásokban, környezet kímélő módon éljenek, ugyanakkor függetleníteni szeretnék magukat az energiaszolgáltatóktól, kiváltképp a gázszolgáltatástól.

Alternatív energiahasznosítás szükségessége

A Földön a jelenleg ismert és használt energiaforrások (gáz, nyersolaj, szén) kimerülőben vannak, így azok az országok, amelyek jelentős készletekkel rendelkeznek, visszaélnek potenciális helyzetükkel és az árakat az egekbe emelik. Ehhez hozzájárulnak a hazai szolgáltatók is, melyek a magas piaci árakat tovább emelik. Ennek hatására pár éven belül megsokszorozódik a gáz és a távfűtés ára.

Mivel óvatos becslések mellett is a század végére jósolják ezen erőforrások teljes elapadását, a jövőben egyetlen megoldás az alternatív energia hasznosítása marad.

Öko Társasházaink már ma ennek szellemében épülnek, így joggal nevezhetjük a 21. század lakóházainak.

Lakáskialakítás a hőszivattyús energiaellátáshoz

Az olcsó energiaellátással kiváló hőszigetelést párosítunk Porotherm Klíma falazattal és szintén fokozott hőszigetelésű külső nyílászárókkal.

Az EU besorolás szerint a lakások AA+ kategóriás energiatanúsítványt kapnak, ezáltal jelentősen nagyobb forgalmi értéket fognak képviselni az ingatlanpiacon, mint a többi, kedvezőtlenebb kategóriába sorolt, kevésbé jó hőszigeteléssel rendelkező lakások.

A fűtés és a hűtés nem koncentrált egységekkel (radiátor, klíma beltéri egység, stb) történik, hanem teljes felületen padlófűtés, falfűtés és szerkezetfűtés által. Így az egyenletes hősugárzás kellemes hőérzetet biztosít mind fűtés- mind pedig hűtés esetén.

A kellemetlen mellékhatások - mint a klímazaj, fokozott hideglevegő áramlás vagy forró radiátor – a rendszer segítségével teljesen ki vannak küszöbölve.