A múlt és a jelen találkozása a Palotanegyedben

A Baross utca 40 sz. alatt felépült, 53 lakásos Green Home Baross társasház a Palotanegyed szívében, belső Józsefvárosban, a kiskörút és a nagykörút ölelésében helyezkedik el.

A Baross utca a régi Józsefváros főutcája volt. Az 1800-as évek elején szakaszosan épült ki az utca, akkor még Stáczió utca néven. Amikor a századelőn a Palotanegyed lett a környék legfelkapottabb része, a főutcán is sorra emelkedtek a patinás épületek.1889. július 30-án ezen az utcán indult meg az első rendszeres pesti villamosjárat. A 18. században először Kőbányai út volt a neve, amit később Stáció utcára változtattak a Kálvária téren lévő golgota stációiról. Baross Gábor egykori közlekedési miniszter emlékére nevezték át az akkori Stáció utcát, ami azóta is az ő nevét viseli. A letűnt romantikus korszak emlékét a századfordulón épült utcabeli bérházak hangulata még a mai napig idézi.

Az elmúlt 10 évben a környék jelentős fejlődésnek indult, mind urbanizáció, mind pedig közlekedés- fejlesztési szempontból. A Palotanegyedet kiemelt fontosságú utak határolják, melyek a belvárosi fekvésnek köszönhetően üzleti, vendéglátó és szolgáltató funkciók kialakulását tették lehetővé. A Corvin megállóból a 4-es és 6-os villamosokkal Újbuda, valamint a belváros szíve, az V., VI. és VII. kerületek, illetőleg a Széll Kálmán tér is könnyedén megközelíthető, illetve az M3-as metró egyik megállója is itt található. Itt található a Corvin pláza is számos étteremmel, ruházati és élelmiszer bolttal, de az Alle pláza is csak 3 villamosmegállónyira található.

A pár percnyi sétatávolságra lévő Kálvin téri közlekedési csomópontból az M3-es metróvonal Újpest és Kőbánya tengelyen lévő megállókat köti össze.

Az újonnan létesült Baross utcai társasháztól mintegy pár utcányira található az ország egyik méltán híres közoktatási intézménye, a Fazekas Mihály Gimnázium. Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdaságtudományi Karának épülete akár gyalogszerrel is könnyedén megközelíthető a Baross utcából, a BME, a Semmelweis Egyetem, a Corvinus Egyetem és az ELTE campusai pedig tömegközlekedéssel maximum 20 perc alatt elérhetőek.

A Semmelweis Egyetem klinikai tömbjei , illetve a VIII. kerületi járóbeteg-ellátó rendelőintézet, a Szent Kozma Egészségügyi Központ is a közelben találhatóak.

A Baross utcában és a József körúton lévő éttermek, pékségek és kávézók hangulatos gasztronómiai élményt kínálnak az odalátogatóknak.

Az épület a legmagasabb AA++ energetikai besorolású ÖKO HÁZ. KÖRNYEZETBARÁT, ENERGIATAKARÉKOS, ALLERGIAMENTES OTTHONOK

Érdeklődjön bővebb információkért elérhetőségeinken vagy tekintse meg műszaki leírásainkat!